måndag 31 januari 2011

Fortfarande tung i benen efter söndagens gymsession. Vågade mig på att testa fria vikter, det gick bra. Förutom att jag är lite osäker på en del marklyft jag vill göra, får se om jag vågar fråga nån av dom lokala gymbiffarna om hjälp.

Idag var det självstudier och ingen lektion. Kommande två veckorna är ämnade att lära oss UDK på egen hand så blir bara 2 föreläsningar i veckan ett tag framöver. Blir lätt lite för lökigt med så få skoldagar, men ska försöka undvika det. Blir lättare när man har gymmet att peppa över också.

Hur som helst, istället för att lära mig UDK idag har jag suttit typ hela dagen och börjat mecka med en nya animation. Tänkte vara med på The Weekly Challenge borta på pixeljoint, är ett schysst tema den här veckan: http://www.pixeljoint.com/2011/01/31/3374/Pixel_Art_Challenge-_IRL_RPS.htm

Har kommit upp i 86 frames (!) redan, och då har jag knappt kommit till the good stuff. Vi får se vad det slutar på.
Här är en liten preview. Får se om jag slänger upp WIP's eller om jag väntar tills jag är helt klar med att visa skiten. Vi får se.



Kanske inte ser mycket ut för världen, men jag utlovar amazing animation och en massa gore. Kommer bli fett.

Nu, sova. Imorgon, föreläsning och gym. Hej.

lördag 29 januari 2011

Jävla böggymmet stängde 15.00, kom dit en kvart innan och då var det ju bara att vandra hem igen. Blir att köra imorgon istället. Har hittat (fått av Aydin) ett träningsupplägg som verkar nice, fria vikter och massa ös. Pepp.

I alla fall. Har suttit 3 senaste dagarna och gjort en animation. Anledningen till att jag började göra den var pga av det här:



Charlie är tvättbjörn-koalahybriden jag la upp en animation av här om dagen. Iom att Jerry dissade honom var jag givetvis tvungen att motbevisa honom och visa att Charlie hade spöat skiten ur alla i en fight. Här är resultatet:



Charlie, wins!

Nu ska jag skriva rapport till leveldesignkursen. Kanske börja på en ny animation, känns lite tomt nu när jag är klar med den här. Vi får se. Hur som helst, vi hörs. Hej!

torsdag 27 januari 2011

Ingen grafisk uppdatering idag heller. Men. Jag har en superanimation på gång. Har suttit med den sen igår, den är 54 frames än så länge och kommer nog bli fler. Den är inte till någon skoluppgift eller annat projekt, jag bara kör. Blir jag nöjd med den kan jag alltid ha den i min portfolio så det är time well spent none the less.

På tal om portfolios, kanske börjar bli dags att fundera över vad jag vill ha i min. Just nu är jag ju så mångsidig så det börjar bli löjligt. 2Dkoncept, 2Danimation, karaktärmodellering, 3Dmodellering, texturering och 3Danimation. Vi har även börjat leka med UDK (Unreal Development Kit) i båda kurserna vi läser just nu, så snart kan jag väl med den skiten också. För er som inte vet är det guld värt att kunna nån form av leveleditor, som UDK eller Valve Hammer, när det är dags att söka jobb på spelföretag sen. Vill man bli level designer är det stort plus (mer eller mindre ett måste).
Just det, pixelgrafik kan jag också. Det är ju 2Dgrafik/animation förvisso, men krävs ju ändå en del träning för att bemästra skiten.
Så, ja. Jag har mycket skit att välja på. Smartaste är nog att narrow it down a bit, vilket jag nog kommer göra. Känner att det lutar år animationshållet, men vi får se vad som händer. Fortfarande pepp på att bli bra på 3D, känner att det kommer gynna mig överlag även om jag inte väljer att bli master 3D sculptur.

Andra gympasset idag. Gick bra, även om mina armar fortfarande är rätt slitna sen första passet. Har testat på dom flesta maskiner nu och känner mig lite mer hemma. Har lagt upp något slags "träningsschema" också, även om det är mest känna efter och hitta rätt nu i början.
Also, träningstips kan ni köra upp i röven. Vem man än frågor och vart fan man än kollar på internet vet alla precis hur man ska lägga upp skiten och vilket sätt som är bäst. Synd bara att alla är helt olika. Så, testa sig fram känns som det vinnande konceptet.

Nu ska jag käka för 6e gången idag och kolla på film. Hej, rå.

tisdag 25 januari 2011

Mindre uppdatering på grafikfronten den här gången, och lite mer fokus på livet utanför pressandet.

Så, idag var jag på gymmet. Rätt sjukt med tanke på att jag mer eller mindre aldrig satt min fot inne på ett gym någonsin. Men idag var det dags. Gick bra, hade hjälp av Tove och Björn så det kändes jävligt fint och avslappnat även fast det var rätt knökat med folk där. Vi ska fortsätta gå dit regelbundet, siktar på 3 gånger i veckan.

Anledningen till hela gymgrejen är inte pga ytlighet. Jag är asnöjd med hur jag ser ut nu, även fast mina armar är smala som tändstickor och mina revben kan peta ut folks ögon. I would do me. Har ju legat med alla kön som finns så det tyder ju på att det funkat rätt bra.
Det beror heller inte på någon slags press från folk runt omkring mig. Senaste tiden har det varit jävligt mycket "dags att förändra livet till det bättre"-vändningar från polare. Robban, Karolin, Tove och Björn. Fuck, I couldn't care less egentligen, jättefint att folk vill må bättre men det påverkar inte direkt mig till att förändra min livsstil.
Anledningen till att jag gör det är kort och gott mig själv. Har mått jävligt konstigt senaste 3 veckorna typ. Hur mycket jag än sover känner jag mig ändå trött, svårt att fokusera på saker, stel i kroppen etc. Och det är väl inte så konstigt när mitt absolut största intresse involvera att sitta stilla framför datorn och pyssla ihop alla möjliga grafiska prylar. Saken blir ju inte bättre av att utbildningen jag läser består av precis samma skit, vilket resulterar i att mycket om inte all tid går åt till just grafisktmys framför datorn.
Hade allt varit tipp topp och jag mådde fysiskt bra hade jag förmodligen aldrig kommit på tanken att gå på gym. Då hade jag fortsatt pressa 5 dagar i veckan och supa som en idiot varje helg. Men nu är det ju inte riktigt så, så vafan. Då försöker man givetvis fixa det.

I alla fall, det känns bra. Jag är jävligt pepp. Kommer ge mig in i det här fullt ut, gör man någon är det lika bra att göra det redigt. När jag tänker efter har jag nog haft den inställningen i nästan allt jag gjort här i livet. Ritandet och min utbildning här på ön till exempel, som ni kanske märkt av om ni haft hyffsat koll på min blogg.
Före jag ens kom hit gjorde jag mycket spel själv i ett program som heter RPG maker. Jag har alltid använt 2000/2003 varianten, dvs att jag suttit i ca 10 år i samma jävla sketna program och lärt mig allt som går. Allt. Vilket är en hel del.
CS (Counter-strike för den outbildade) var alltid blodigt allvar för mig. Det är egetnligen svårt för er som inte varit med och lirat med mig under åren att inse hur jävla mycket blod, svett och tårar jag la på skiten. Men det var jävligt mycket. Jävligt, mycket.
Warhammer har också slukat en jävla mycket tid. Fantasy varianten. Innan jag tappade tråden i brist på tid för typ 2 år sedan så kunde jag i princip allt om allting. Alla units, stats för units, items, spells, backstories, allt. Och då la jag ändå mer energi på att måla skiten, så givetvis kan jag every painting trick in the book. Jobbade med att måla skit åt folk i ca 2 år ocks. 10 timmars pass, veckor i streck var inget ovanligt.
Och, när jag tänker efter så är det egentligen dom enda stora intressen jag haft i livet. TV-spel överlag var väl ett intresse när jag var mindre, men det var mer genuint "åh vad kul" och inte lika mycket "nu jävlar ska jag ge allt och bli bäst på det här".
Så, det jag egentligen vill komma fram till är att jag inte kommer köra något "amen fan, tränat nu i 2 veckor, fan dags att vila i 2 år". Fullt ut eller inget alls. 3 gånger i veckan ska jag vara på det där jävla gymmet och må så jävla fysiskt gött att jag kan pressa dubbelt så effektivt när jag är hemma. Kommer bli asbra.

Utöver det, jag och Vilya är mer eller mindre klara med leveln. Bara finputs kvar. Ska försöka uppdatera med lite nytt skit imorgon då det inte blivit mycket jobb idag. Det blev gym, lök hos Björn sen hemma och löka lite mer.

Så, imorgon. Nu, sova. Hej.

söndag 23 januari 2011

Lökkväll med Tove, Björn och Jonathan i fredags. Pizza och film, jävligt gött. Lördag blev det superfest med CGA. Hade episk förfest med mig själv, 16 bärs, en flaska bacardi och Intel Extreme Masters. Var jävligt kul, även om det spårade lite. Legat helt utslagen mer eller mindre hela söndagen. Känner spontant att det får dröja några veckor innan jag ger mig ut igen, känns så jävla ovärt att riskera att tappa en hel extra dag där man ligger bakfull när man hade kunnat pressat istället.

Hann göra en liten animation framåt kvällen i alla fall till min och Vilyas level:



Vilya som gjort spriten, jag har animerat.

Nu blir det lite Kitchen Nightmares och sova. Ska sitta och jobba ihop med Vilya efter lektionen, lär bli lite mer animationer och annat gött då. Hörs, heeeej!

torsdag 20 januari 2011

Jag dör av pepp när jag jobbar med den här skiten. Vill göra superpixelspel. Nu.



Vi har kommit rätt långt med skiten egentligen. Allt det viktigaste är snart på plats, sen är det bara att finputsa to perfection. Animeras ska det också göras. Pepp.

Nu, sova. Imorgon, 3D. Hörs!

onsdag 19 januari 2011

Har suttit med Vilya idag och designat hela vår level. Vi byggde även upp hela skiten med stödgrafik i Knytt ediotorn, så nu är det bara göra grafik och byta ut allt vi lagt in. Kommer bli rätt schysst i slutet tror jag!

Tove var hemma idag, händer inte så jävla ofta numera, så passade på att löka med henne i soffan mer eller mindre resten av dagen. Vi spanade in nya TV11, jävlar vilken kanal alltså. Bra filmer och superrisiga reality shows hela dagarna. Fan svårt att slita sig, speciellt när man glor ihop med Slanbruden!

I alla fall, ingen fet update idag graphic wise. Har gjort lite fler tiles också, men inget major som känns roligt att visa. Ni får nöja er med min super mole people sprite!



Formen på spriten får mig oundvikligen att tänka på en blogg som jag tänkte rekommendera. Det är min lillebror som har ett litet weight lose project han skriver om, plus att han varje dag ritar en kuk i paint. Dödlig kombo, dra in på oxenn.blogspot.com och kika.

Imorgon, ny 3Dkurs. Realtids 3D, vad fan nu det innebär. Men jag är pepp! Nu, sova. Hörs!

tisdag 18 januari 2011

Zbrush och meck i Knytt editorn idag. Blir så galet sugen på att göra ett full length 2D sidescrolling action/adventure game. Blir också galet sugen på att göra vilket spel som helst i pixelart. Jag menar, "vanlig" 2D och 3D är asnice, men pixelart. Det var ju egentligen där allt började. Minns det som om det var igår när Kalle visade RPG maker 2000 för mig när vi gick i 5an. Det var kul att leka runt med grafiken som fanns med från början ett tag, men sen blev det att man editerade någon karaktär lite smått. Sen lite mer. Sen gjorde man egna. Sen gjorde man alla grafik själv. Och nu sitter man här.
Så visst, älskar grafik i all form. Men hade jag att välja mellan tjäna asbra med pengar på en schysst spelstudio som grafiker, eller tjäna precis så det räcker på en mindre sådan bara genom att göra pixelgrafik.. Hade fan inte varit ett svårt val.



Karaktären, hemliga snigeln och vattnet är inte mina kreationer. Finns inget inbyggt sätt i editorn att ändra sprites på dessa, tyvärr. Men har sniffat fram hur man får in egna animationer som statiska objekt. Var beredd på fucking pixel blast off kommande 2 veckorna!

Imorgon ska jag över till Vilya och koka ihop hur leveln ska se ut. Så nu blire sova. Vi hörs, hej!

måndag 17 januari 2011

Framåt framåt!



Vet inte om det är nån som har märkt det, men det är en något mer realistisk variant av den här sötnosen jag håller på med:



The Gravedigger från Overkill. Får väl bli till uppföljaren som blir något slags hack 'n slash meets Twsited Metal. Blir bra skit.

Första lektionen i Leveldesign idag. Känns som det kommer bli jävligt kul, första uppgiften är att designa en level i Knytt Stoires level editorn (http://nifflas.ni2.se/). Det betyder att jag ÄNTLIGEN kommer få göra pixelgrafik igen! Pepppepppepp! Komemr uppdatera med massa sånt så fort jag och Vilya skissat upp designen på vår level.

Nu, sova. Hejrå!

söndag 16 januari 2011

Jag rör mig framåt. Lite WIPs från zbrushprojektet:




Imorgon börjar nästa block, Leveldesign för hela slanten. Blir säkert nice.
Nu, dusch och sova. Pösshej.

lördag 15 januari 2011

Bestämde mig för att vara klar med 2Duppgiften idag. Hade lätt kunna bränna ännu mer timmar på bilden, men kände att det fick vara nog. Vill fokusera mer på 3Dn och animerandet, känner att det är det jag vill bli bra på.
I alla fall, som utlovat kommer lite step by step här. Hoppas det smakar!







Jag föredrar egentligen färgerna i den näst sista, men jag försökte mig på att få det hela lite mer "realistiskt" när det kom till ljuset etc. Tycker det blev helt ok i slutet, hoppas på att lärarna tycker likadant.

Utöver detta har det blivit lite lek i zbrush. Slåss fortfarande med att hitta tekniker som känns rätt, men det kommer!



Blev väckt av hungriga och leksugna katter vid 10 imorse, så det blev inte så jävla mycket sömn. Så nu jävlar, ska jag köra hårt! Hörs imorgon, hare gööött!

fredag 14 januari 2011

Hej.

Jävlar. Länge sen som fan den här skiten fick sig en vettig uppdatering. Tror det är dags.

Juste, jullovet. Bra somfan kan det sammanfattas. Blir fan bara jobbigare och jobbigare att åka tillbaka till ön efter man varit hemma. Inte pga jag känner mig omotiverad i skolan eller något sånt, absolut inte. Jag är snarare tvärtom mer motiverad än någonsin pga att alla ligger och grinar över "shit storms" och att GGA kanske inte blir av. Vem fan bryr sig? Pressa är allt som gäller, både i mot och medvind!
Hur som helst, nej. Men det är så jävla fint varje gång man kommer hem och får träffa Noffan, Karolin, bröder, alla jävla bra människor som finns där hemma. Bara hänga, äta ölkrov, kolla på horror movies, spela musik och dricka en jävla massa öl. Super är det. Menar ju inte på något plan att det är kasst här, fucking love everyone. Men hemma är ju alltid hemma liksom.

Menmen, slut på skitsnack. Lite redig uppdatering på pressfronten. Kan ju börja med att slänga upp lite skit från the final project vi hade i 3D-distanskursen jag läste. Vi skulle modellera och texturera ett hus. Både insidan och utsidan. Jag gjorde nån liten mysig stuga. Rätt kul uppgift ändå, jag gillar ju hus somfan. Men det blev lite trögt när man skulle göra insidan också, plus att man hade 2 andra massiva uppgifter som låg och hökade över en. I alla fall, skit:



Efter det har vi uppgiften jag suttit med dom senaste dagarna, the final assignment i 3Dkursen vi läser här på skolan. Jävligt omfattande uppgift, men också jävligt nyttig. Det var väl inte så att man satt och skrattade sig igenom hela skiten då zbrush, programmet vi använde oss av, inte är så jävla sammarbetsvilligt när man är nybörjare på det. Men till slut gick det väl hyffsat. Förutom att min normal map (en textur som simulerar hur ljus studsar på en yta kan man säga) typ spårade ur helt. Jag gjorde rätt, men den blev helt fel. Tror jag fått alla buggar som går att få när man håller på med projection och normal mapping, och jag kanske hittade en lösning på 25% av dom. Det blev allt annat än perfekt i slutet, men jag hoppas att det duger.



Vet, ser ut som en steampunk version av Gordon Freeman. Amazing, rite?

Har sovit totalt 7 timmar dom två senaste dygnen, pressat zbrush somfan. Blev klar med uppgiften för nån timme sen. Vad gör man då, helt jävla söndersliten och trött som en idiot? Jomen fan, man kör ju lite mer zbrush. Är så jävla pepp på att slänga ihop en ny modell nu direkt efteråt eftersom man lärt sig så jävla mycket och det var så mycket som gick fel för mig, speciellt med texturerna. Har börjat bygga en liten bas till nästa projekt, tror det kan bli riktigt fett!



Utöver det har jag också 2Duppgiften jag snackade om här om veckan kvar. Jag har inte skitmycket kvar att göra på den faktiskt, pressade mest den när jag var hemma. Så den blir förmodligen klar nu under helgen eftersom det inte verkar nalkas några festligheter.

Så, ja. Det var det. Lär bli mer frekventa uppdateringar nu när jag är back on track. 2D, hemliga zbrushprojektet, Overkill och skit från nya 3kursen vi ska börja med nästa vecka! Stay fuckin' tuned!

Säng, Psych season 3 och en jävla massa sov väntar. VI hörs, pusspåer bögjävlar!

måndag 3 januari 2011

Liten snabb update nu när man återhämtat sig efter jul och nyårsfirandet.

Har mest blivit öl, gitarr, masters of horror och ölkorv senaste 2 veckorna. Har även suttit och kämpat med en jävla bögrapport som jag precis blivit klar med. Sitter och pressar super 2D-uppgiften vi har till skolan nu också, tänkte slänga upp den + lite step by step hur jag gjort den. Jag gör jävligt sällan feta 2Dbilder, det är mest snabba koncept och 3D, så tänkte det kanske vore intressant att se hur jag jobbar. Det är dock jävligt mycket som ska fixas med bilden, men hinner jag klart med allt tror jag det kan bli riktigt bra.

Nu, sova. Fan vad gött. Hejrååå!